28 Ocak 2011 Cuma

Kısa Bilgiler : Concassee Domates



    Özellikle makarnalarımızın lezzetli soslarına renk, koku ve lezzet katmak için vazgeçemeyeceğimiz birşey varsa o da domatestir heralde.Hele bir de mevsiminde ve tazeyse yeri hepimiz için ayrıdır. Bulunduğunuz bölgenin semt pazarlarına uğrarsanız eğer, "gerçekten" kırmızı ve "gerçekten" toprak kokan domateslere sahip olabilirsiniz.
     Ama ne olursa olsun domateslerimizi bir sos yapımında kullanacaksak, dikkat etmemiz gereken iki nokta var.Birisi kabuklarının piştikten sonra ağıza gelmemesi için soyulması, ikincisi de, lezzet kaybına sebep olmaması için çekirdeklerinin alınması.
    Concassee kesim domates yukarıda da söylediğim gibi kabuğu soyulup çekirdekleri alınmış domatesin pişirilmek üzere küp küp doğranmasıdır.Bakalım nasıl oluyormuş..




Domatesimizin alt ksmına bıçak yardımıyla çarpı (X) şeklinde kesikler açıyoruz
Daha sonra kaynattığımız suyun içine atıyoruz ve 30 saniye kadar bekliyoruz.(Pişirmemeye dikkat :) )
Elinizi yakmadan bir kepçeyle domatesleri alıp soğuk suyun içine bırakıyoruz,
X şeklinde işaretlediğimiz noktalardan bıçak yardımıyla kolayca soyuyoruz,ve ikiye bölüyoruz,
Çekirdeklerini çıkardıktan sonra şeritler halinde dilimliyoruz,
Sonra tersi yönde çevirip elimize dikkat ederek küp küp doğruyoruz.


* Fotoğraflar Le Cordon Bleu tarafından hazırlanmış ve "Dost Kitabevi" tarafından yayımlanmış olan Klasik Fransız Yemekleri kitabından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder