Soslarımızda, sulu yemeklerimizde, salatalarımızda, garnitürlerimizde ve aklınıza gelebilecek daha bir çok sunum şeklinde kullanabileceğimiz jullienne kesilmiş sebzeler kuşkusuz ki çok güzel görünüyorlar.Görünüşlerinin yanında emin olun ki lezzetleri ve ağızda bıraktıkları lezzet açısından yemeğinizi uç noktalara taşıyabilecek ve lüks restaurantların zevkini sofranıza taşıyabilecek bir unsur.
Kabak,havuç,patlıcan,pırasa,biber gibi bir çok sebzeyi bu şekilde sunabilirsiniz.Kabak ve patlıcan gibi sebzeleri aralı ( alacalı ) olarak soyarsanız daha etkili bir görsel şölene dönüşecektir.
Alacalı doğradığımız sebzemizi 4-5cm lik boyutlarda bölüyoruz,
Daha sonra bu parçaları boyuna olacak şekilde 2-3mm genişliğinde dilimliyoruz ve,
Kibrit çöpü kalınlığında doğruyoruz.İşte karşınızda mükemmel Jullienler :)
* Fotoğraflar Le Cordon Bleu tarafından hazırlanmış ve "Dost Kitabevi" tarafından yayımlanmış olan Klasik Fransız Yemekleri kitabından alınmıştır.
jülyen doğranmış salatalara bayılırım doğrusu:)
YanıtlaSilEvet gerçekten sofranıza renk katmak için güzel bir yol...
YanıtlaSilhttp://www.reelsohbet.org
YanıtlaSil