16 Ocak 2011 Pazar

Mutfak Terimleri : Baharat Demeti

             Fransız mutfağında Bouqet Garni olarak adlandırılan bu demet bütün sulu yemeklerde kullanılabileceği gibi, özellikle et suyu hazırlarken, suya aroma katmak için kullanılır.Eğer siz de benim gibi saf et suyu tadını sevmiyorsanız, bu demeti kullanarak biraz aroma katabilirsiniz.

            Defne yaprağı, maydanoz, biberiye ve kekik gibi bitkileri biraraya getirdikten sonra birkaç pırasa yaprağına sarıp bir iple bağlayarak hazırlayabilirsiniz.Pırasa yaprağını kullanmasanız da olabilir bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış birşey.

          Yapmamanız gereken tek birşey var, o da yemeğinizi servis etmeden önce mutlaka bu demeti içinden çıkarın.

3 yorum:

  1. çok severim böyle baharat buketlerini:) Paylaşımlar için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Ne demek sürekli yeni paylaşımlarda bulunmak istiyorum fakat bu aralar pek imkanım olmuyor. En kısa zamanda tekrar yazmaya başlayacağım...

    YanıtlaSil
  3. Şahane denedik, pek beğendik =)

    YanıtlaSil