Malzemeler ;
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1,5 - 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket hamur kabartma tozu
Yapılışı ;
- Bir kabın içine (çok büyü olmasına gerek yok) yumurtayı kırıyoruz.
- İçine şekeri ilave edip birbiriyle iyice karışana kadar çırpıyoruz.Çok fazla çırpmanıza gerek yok.
- Daha sonra içine;
Süt,
Vanilin,
Kabartma Tozu,
Un,
Ve kakaoyu ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz.
- Fincanlarımızın içinde hiç boşluk kalmayacak şekilde katı yağ sürüyoruz.(Çok abartmıyoruz.)
- Yağladığımız fincanların içine un gezdirerek kaplıyoruz ve fazlalık unları kenara döküyoruz.
- Harcımızı yarısını geçmeyecek şekilde fincanlara boşaltıyoruz.
- Tercihen makarna tenceresi gibi derin ve geniş bir tencerenin içine fincanları diziyoruz.
- Daha sonra keklere dikkat ederek tencereye fincanların yarısına kadar su doldurup ocağa koyuyoruz.
- Su kaynayana kadar bekliyoruz ve kaynadıktan sonra tencerenin kapağını arasına havlu kağıt koyup kapatıyoruz.
- 20 dakika boyunca en kısık ateşte pişiriyoruz ve ardından ateşi kapatıp 15 dk dinlendiriyoruz.Pişirme süresince kapağı kesinlikle açmıyoruz.Aman Dikkat !
Bon Apetit !
yummy yummy hmm miss =)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil
YanıtlaSilsex sohbet
cinsel sohbet
mobil sohbet
sohbet