2 Mart 2011 Çarşamba

Kakaolu Fincan Kek


           
            Yok yok cupcake değil, bildiğin fincan kek.Pişirme derecesi falan da yok koyuyorsun tencereye pişiyor.Hem eğlenceli hem sürprizli hem de kolay bir kek tarifi. Lafı fazla uzatmadan tarife geçiyorum hemen.



Malzemeler ;
 - 2 çay bardağı un
 - 1 çay bardağı süt
 - 1,5 çay bardağı şeker
 - 1 yumurta
 - 1,5 - 2 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket şekerli vanilin
 - 1 paket hamur kabartma tozu


Yapılışı ;
 - Bir kabın içine (çok büyü olmasına gerek yok) yumurtayı kırıyoruz.
 - İçine şekeri ilave edip birbiriyle iyice karışana kadar çırpıyoruz.Çok fazla çırpmanıza gerek yok.
 - Daha sonra içine;
     Süt,
     Vanilin,
     Kabartma Tozu,
     Un,
     Ve kakaoyu ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz.
 - Fincanlarımızın içinde hiç boşluk kalmayacak şekilde katı yağ sürüyoruz.(Çok abartmıyoruz.)
 - Yağladığımız fincanların içine un gezdirerek kaplıyoruz ve fazlalık unları kenara döküyoruz.
 - Harcımızı yarısını geçmeyecek şekilde fincanlara boşaltıyoruz.
 - Tercihen makarna tenceresi gibi derin ve geniş bir tencerenin içine fincanları diziyoruz.
 - Daha sonra keklere dikkat ederek tencereye fincanların yarısına kadar su doldurup ocağa koyuyoruz.
 - Su kaynayana kadar bekliyoruz ve kaynadıktan sonra tencerenin kapağını arasına havlu kağıt koyup kapatıyoruz.
 - 20 dakika boyunca en kısık ateşte pişiriyoruz ve ardından ateşi kapatıp 15 dk dinlendiriyoruz.Pişirme süresince kapağı kesinlikle açmıyoruz.Aman Dikkat !


Bon Apetit !

3 yorum: